Bedrukken en/of borduren

 

Be Best heeft een netwerk van professionals die het bedrukken en borduren op hoogwaardig niveau uitvoeren. Deze drukkers en borduurders hebben kennis  van de meest uiteenlopende technieken. We kiezen per opdracht welke bedrukker of borduurder het best bij de opdracht past. Ook adviseren we, bij welk kledingstuk welke druktechniek of borduring het beste past.

bedrukken kledingBedrukken

Er wordt gewerkt met inkten van hoge kwaliteit, veelal milieuvriendelijk.

Zeefdrukken

Een stuk fijn gaas wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positieffilm belicht wordt. 

De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan. Hierdoor wordt de inkt gedrukt. Zeefdrukinkt is goed dekkend, deze kan ook gedrukt worden op donkerek kleding.

Transferdruk

De textiel-drukinkt wordt eerst op een drager gedrukt en daarna voorzien van een hechtlaag. Door deze techniek kan er zeer gedetailleerd gedrukt worden met een bijzonder mooi eindresultaat. De transfer wordt aan de kleding gehecht d.m.v. hitte.

Full-Colorbedrukking

Uw afbeelding wordt gescheiden in de vier ‘offsetkleuren’ Cyaan, Magenta, Yellow en Key(zwart). Vervolgens worden deze kleuren achter elkaar gedrukt Er ontstaat een full-color effect door de vermenging van deze kleuren. Op textiel is de menging niet exact en kunnen kleuren anders uitvallen dan uw ontwerp. Full colordruk is het beste toepasbaar op licht(wit/natural) textiel. Deze druk is wel goed toepasbaar bij ontwerpen waarbij de kleuren in elkaar overlopen zoals b.v. foto’s 

 

Borduren

borduren van bedrijfskleding

Borduren is een techniek waarbij garen door middel van een naald rechtstreeks op de kleding wordt gestikt. |Eerst wordt er een borduurprogramma gemaakt, waarin aangegeven staat hoe het logo omgezet wordt naar steken en runnings. Het borduurprogramma wordt doorgestuurd naar de machine. De juiste kleuren garens worden in de machine geregen en startklaar gemaakt. Kleding wordt gespannen in een ronde ring met daarbij een viltlaag aan de binnenzijde. Dit wordt gedaan zodat de garens zich goed kunnen vastzetten.

Het makkelijkste kunt u kleding kiezen die gemaakt is van wat dikkere stof, polo’s, fleece, jacks, sweaters, blouses. Als de stof te dun wordt, b.v. bij een t-shirt of een polyester sportshirt is de kans groot dat het geborduurde eruit valt. Deze kleding kunt u beter transfereren of zeefdrukken.