Bedrukken / Borduren ?

Be Best heeft een netwerk van professionele drukkers en borduurders die werken op hoogwaardig niveau en kennis hebben van de meest uiteenlopende technieken. We kiezen per opdracht welke bedrukker/ borduurder het best bij de opdracht aansluit. Ook adviseren wij, bij welk kledingstuk welke druktechniek of borduring het beste past


Bedrukken

kleding bedrukken

Bedrukken kan met verschillende techieken. 

Wij werken met zeefdruktransferdrukfull-colourdruk, dischargedrukseparatiedruk en tampondruk. Er wordt gewerkt met inkten van hoge kwaliteit, veelal milieuvriendelijk.

Hoe kunt u bedrukken in zeefdruk ?

Het principe van de zeefdruktechniek is als volgt. Een stuk fijn gaas wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positieffilm belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt.

Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt dat ook gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Dit in tegenstelling tot vlakdruk, hoogdruk en diepdruk , waarbij altijd transparante inkten gebruikt worden.

Hoe kunt u bedrukken in transferdruk ?

Bij Transferdruk wordt de textiel-drukinkt eerst op een drager gedrukt en daarna voorzien van een hechtlaag. Door deze techniek kan er zeer gedetailleerd gedrukt worden met een bijzonder mooi eindresultaat.
Door middel van de hechtlaag kunnen aan de transfers extra eigenschappen meegegeven worden.

Hoe kunt u bedrukken in full colourdruk ?

Uw afbeelding wordt gescheiden in de vier 'offsetkleuren'Cyaan, Magenta, Yellow en Key(zwart). Vervolgens worden deze kleuren achtereen gedrukt en ontstaat een full color effect door de vermenging van deze kleuren. Op textiel is de menging niet exact en kunnen kleuren anders uitvallen dan uw ontwerp. Ook is full colourdruk het beste toepasbaar op licht(wit/natural) textiel. Deze druk is wel goed toepasbaar bij ontwerpen waarbij de kleuren in elkaar overlopen zoals b.v. foto's Borduren

kleding borduren

hoe gaat borduren in zijn werk ?

Borduren is een techniek waarbij garen door middel van een naald rechtstreeks op de kleding wordt gestikt. Voordat er geborduurd kan worden, maakt men eerst een borduurkaart. Hierin wordt het logo omgezet in steken en runnings. Speciale steken en wensen van de klant kunnen met de hand worden getekend. Als de borduurkaart klaar is wordt deze opgeslagen en doorgestuurd naar de machine. De juiste kleuren garens worden in de machine geregen en startklaar gemaakt. Kleding moet worden gespannen in een ronde ring met daarbij een viltlaag aan de binnenzijde. Dit wordt gedaan zodat de garens zich goed kunnen vastzetten.

welke kledingstukken lenen zich het beste om te borduren

Het makkelijkste kunt u kleding kiezen die gemaakt is van wat dikkere stof, polo's, fleece, jacks, sweaters, blouses. Als de stof te dun wordt, b.v. bij een t-shirt of een polyester sportshirt is de kans groot dat het geborduurde eruit valt. Deze kleding kunt u beter transfereren of zeefdrukken.  |   

Copyright © 2012. All Rights Reserved.